又係上環食lunch系列,今次決定去信德中心獨食之前成日都大排長龍既拉麵店🍜🍜因為只係一個人既緣故,只係等左五分鐘就有位🥴🥴呢間拉麵店主打蝦味拉麵🦐🦐啱曬我呢個拉麵控🤪🤪餐牌選擇主要分為味噌、醬油同鹽味,全部都有蝦油調味😍😍我叫左個火炙蝦味噌拉麵,感覺比較少見😛😛湯底一望就知好濃,有好多既櫻花蝦同溏心蛋,豚肉叉燒都大塊,仲有一D以洋蔥炒過既豚肉粒同玉米筍,增添左香氣👍🏻👍🏻麵既份量十足,一個女仔食絕對夠飽😉😉一入口就有濃厚係味噌味,咸淡適中,仲夾雜左蝦既甘甜味,昇華左成個湯底😋😋麵條既質素都唔錯,完全冇咸水味,而且都算彈牙😆😆我食到停唔到口,完全滿足左我呢個拉麵控🤪🤪其實餐牌仲有好多選擇,下次一定要同同事試😛😛😛總括而言,呢間拉麵絕對會係我既回頭之選,難怪成日都咁多人排隊🤓🤓