2020-12-01
<<Daily 豬仔尋食記🐖>>本身一心同啲朋友嚟將軍澳行Donki,咁順便呢就搵吓啲美食啦,朋友同我都好鍾意食酸菜魚,所以就去咗呢間好出名嘅12味,試吓佢係咪真係咁好食!佢哋有幾樣野都好出名嘅,因為好耐冇返大陸食過酸菜魚啦,所以我哋就叫咗個酸菜魚,覺得佢呢個都做得幾正宗,而我哋都可以自己揀自己想要嘅辣度,但我哋唔係好食得辣,我哋就叫咗個小辣喇!而呢個菜式嘅酸味比較重,食落覺得好開胃,但係真係比較惹味,所以叫兩個白飯,可以用來送飯,而魚嘅肉質都幾嫩滑,同埋佢冇乜骨,啱晒我啲唔識lur 骨嘅人。😛🤭另外再叫咗個口水雞,佢用咗好多花椒,超級有麻辣嘅味,不過呢個就唔可以揀唔辣,但係可以揀自己要嘅辣度,而我哋呢都係揀咗小辣。啲雞可能係啱啱好熟,所以有啲紅色,不過肉質都幾嫩滑!所以都唔錯唔錯。🥳不過講真價錢真係有啲貴,兩個人都食咗三百幾蚊,間唔中食下都ok 嘅!