2024-08-08 105 views
今日係同網友第一次見面,有啲緊張。我哋約咗喺元朗元點嗰邊食晚餐。過咗唔耐,我見到同相片上冇乜差別嘅人,我就勇敢咁上去搭話,就咁我哋成功咗第一次見面,場面有啲尷尬。我就鼓起勇氣問佢想食咩晚餐,佢話想食麵屋こころ。反正我都未食過,就一齊去試吓。嗰度嘅裝飾好新穎,係一家睇落好時尚感嘅餐廳。店員都非常有禮貌。就咁我哋點咗兩碗撈麵嚟試吓。我叫咗柚子鹽味撈麵,係一碗冷麵,好有新鮮感。嫩口嘅雞肉片、新鮮嘅生蛋黃、美味嘅蔥花、碎碎嘅紫菜碎、好食嘅水菜、嚼勁嘅竹筍再加上Q彈嘅小麥麵。撈埋一齊,好有獨特嘅風味。而佢就叫咗原味東京撈麵。包含咗美味嘅生蛋黃、辣辣嘅辣肉碎、新鮮嘅蔥花、好食嘅韭菜、碎碎嘅紫菜碎、香香嘅生蒜等魚粉,與彈牙嘅小麥麵撈埋一齊,佢都食得非常滿足。就咁邊傾邊食度過我哋第一次相見嘅夜晚。

就咁邊傾邊食度過我哋第一次相見嘅夜晚。