2022-09-03 145 views
Pistachio TiramisuHK $98雖然小編並非開心果迷,但對於 the.coffeeology 較早前春季限定嘅開心果Tiramisu卻吸引到小編嘅目光🤩不論正常版本定係期間限定嘅Tiramisu都係逢星期六、日有售,不過春季限定嘅開心果Tiramisu只係供應到7月😢好彩小編最後都趕得切尾班車試到限定版!淺綠色嘅Mascarpone Cream加上兩層手指餅,再配搭了少量開心果碎曬面。外貌看似普通,但入口絕對係超級濃郁嘅開心果味😍口感唔會令人覺得好厚實,對小編黎講食晒全個都冇膩嘅感覺,而且仲覺得有啲唔夠喉𠻹😅最令人估唔到嘅係Mascarpone Cream入面都有開心果碎!加上每一粒嘅開心果碎大細啱啱好,唔會太過大粒,而且口感係脆嘅,同Mascarpone Cream造成對比,令到成個Tiramisu 嘅口感更加豐富👍🏻不過美中不足嘅係手指餅稍微偏乾,咖啡味唔係好濃,亦都唔係幾食到有酒味🥲雖然價錢上有些偏貴,但食得出係心機之作!即使唔係開心果迷亦會覺得好好食😋可惜小編去到尾聲先抽到時間去嘗試,希望不久嘅將來Pistachio Tiramisu可以回歸🧐
Pistachio Tiramisu

HK $98