2021-01-26
同老公去拍拖嘆世界,去試下呢間酒店下午茶。睇返之前留言,酒店已經改善不少。接待位提供口罩袋及餐牌提供多幾款熱茶選擇。請注意,價錢都提高咗。 餐廳樓底高,地毯加梳化加開揚景觀已經令進餐環境加分不少。服務細心,收拾碗碟及加水勤快。三層下午茶靚仔,有6款咸點,6款甜點同2款鬆餅,不少人影相影足十幾分鐘先開始食。職員都有幫手影相。Welcome drink冰凍清新,TWG 茶維持一貫水準。餐具我都幾注重,如果有埋果醬刀就更顯酒店高級感覺。另外果醬匙羹係膠匙又扣咗少少分。鬆餅偏乾,如果奶油再重啲味就更好。蝦春卷趁佢微暖就要食,大大隻蝦誠意之作。鮑魚撻夠曬特別,但龍蝦沙律就少咗啲鮮味。 蕃茄超甜,肝醬,黑毛豬火腿充滿咸香。甜品好少變化,比較突出係煙韌嘅馬卡龍同朱古力味濃嘅貝殼蛋糕。另外有4件甜品都係有朱古力薄殼,入面有mousse,再入面有微酸果醬。其實仲有好多款式可以代替令整體加分,例如tiramisu,cheese cake,fruit tart。 總結係,咸點一流,甜點有待改進。環境服務一流,值得再次光顧。
蕃茄超甜,肝醬,黑毛豬火腿充滿咸香。