2020-06-01 43 views
行大埔見到巷仔有呢間日本餐廳 店舖唔係特別大 但係我哋來的時候客人坐得滿滿的 看似生意不錯 於是乎同屋企人一試作晚餐。店舖內燈光偏黃 座位有bar枱與普通枱櫈坐 還滿有日式風味!一來到我哋便叫了份三文魚刺身 呢個唔多講啦 係平時食日本餐廳既必點之選之一水準不錯👍🏻餐廳有幾款望落去不錯的刺身飯 作為主食當然不能錯過。我們點了份北海五品盛和份鮭火山 刺身飯上枱不馬虎 刺身俾得十分足夠 擺盤亦頗為美觀 而且刺身也很美味 望到滿滿嘅三文魚 已經覺得好幸福 最鍾意食嘅係大蝦同帶子 食落去都幾鮮甜 滿滿的剌身一齊share 都食得好夠!❤️蔥吞拿魚魚蓉同蟹醬撈下飯其實都幾正下 冇平時食晒刺身之後淨係wasabi同豉油撈飯咁寡。另外我哋嗌左火焰三文魚脂壽司本身自己唔太鍾意食壽司 覺得一係食刺身一係食刺身飯 不過呢個係幾好食 上面塊三文魚外燒熟得香香的內仲有幾分生軟 質感唔錯 而且幾香 餐廳仲有啲燒物同嘢飲 今次覺得夠了所以就冇嗌 以後有機會可以試吓!

餐廳有幾款望落去不錯的刺身飯 作為主食當然不能錯過。

2020-05-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$195 (Dinner)