2019-07-21
幾個月前見到有報導碧咸都去食,一路都好想去試,今日突然間又心血來潮,就去左試喇。營業時間係6點,小弟同女朋友兩個5點45分左右去到,前面已經有十多人了。佢地得12席,所以都要等頭一輪食完先有得食。全電子化既售票機,只接受八達通,VISA/Master paywave 同 American Express,要注意呵。上菜前既指定動作,一黎係佢地既特式,二黎係俾你影相打卡用,都算係一個賣點。特製和牛沾麵可揀凍湯/熱湯,小弟點左熱湯,湯牛味好濃好正,荀有好多,一d都唔孤寒,塊和牛好滑好好食。和牛丼將和牛片火炙左,再放上飯面,肉汁流返落個飯度,加埋個蛋黃撈飯,小弟認為比特製和牛沾麵好食。和牛餃子其實都好香牛味,可惜因爲和牛丼同特製和牛沾麵太好食既關係,令餃子感覺比較遜色,其實去之前都睇過聽過好多食評,好壞反差極端。小弟食完就認為好好食喇,只係價錢確實係貴左d既。