2007-09-30
今日星期日下午,諗住平平地(一至日都係$88)同阿媽兩個人去試下食自助餐,小試牛刀心態,加上大家評語都幾好!今早一打去問諗住book位,接線的話只係剩番出面,問book 唔book,話如果有人cancel的話會坐番入面,都好呀,十二點半到左好好彩坐到入面!! ^.^,第一round 即係食三文魚啦,真係正如之前食評一樣真係幾厚,幾新鮮,而且refill得好快呀,真係必食推介呀! 除左三文魚之外,仲有凍蝦,凍青口(不過不失,一試無妨),壽司(麻麻地,我拎願專攻三文魚),熱食都係0個d啦,蒸魚呀,肉呀,燒賣呀等等。佢地仲有兩檔野,一檔野係煮麵,你俾送佢,佢同你整(我無過,唔知好唔好食),另外有一檔係切肉同埋整pancake同窩夫,我試左窩夫,好好味,推介,仲有醬,生果俾你落家。Pancake 我就無試因為我鍾意自己加野,而且窩夫翠翠地,好味家。由於我地都坐近門口所以見到幾多人walk-in都無位,一來可能係今日係family Sunday 啦,所以建議各位如果真係想食,真係book 位都穩陣好多,好多人想食都full左,因為0個度好似得兩間食肆,如果食唔到真係唔知點好! 湯方面,就有二款,
湯方面,就有二款,一中一西,我飲左周打魚湯,都幾足料,對比一般的忌廉湯,呢個湯明顯有心同好飲好多,甜品方面,同一時間會有cakes 4-5 款,由於係lunch而且價錢唔係貴真係算係咁,而且都有換款,唔錯,我試左一隻chocolate cake,喜歡朱古力的真係要試下,好重朱古力味,另外都試左cheese cake(好似new york,由於無牌,唔sure)都好好味,但都幾漏,雪糕有牛奶公司既杯裝,生果都有幾種,西瓜,哈密瓜同菠蘿,都見好多人食,salad 都有整好同自己mix,可惜無我至愛的粟米,唔係就真係perfect!!!
其實食lunch已經好飽,我諗晚飯都唔駛點食!! 今次都食得開心,收碟都好快手! 都會再幫襯家!!!