2009-06-01 33 views
講野食前, 先講下book 位既有趣故事:前一晚八點左右打黎book 位, 一個唔算太有禮貌既waiter 接電話, 問左我咩事之後,講「麻煩你九點半後打黎好冇呀, 我地依家好忙呀」 ... 「好呀, 唔該你」 (有小小想打退堂鼓, 感覺唔係太有禮)九點半打去, 終於可以講想book 幾點啦waiter :「唔好意思, 我地full booking 啦, 你介唔介留聯絡waiting 呀」 (玩咩! ! ) 「咁好呀, waiting 呀, 大約八點左右到呀」對答一陣...我問佢:「咁有位既機會大唔大ga」waiter:「好難講架, 我建議你可以搵下其他餐廳以防萬一」(夠坦白!!! 但係好似有小小唔休做既感覺)打定輸數, 所以到左約定時間依然係天水圍hea緊特然接到電話話有位, 留位15分鐘....幸好遲左去到都有位叫左1. 海鮮大餐 ($198/set)沙律/餐湯 + 焗蠔 + 老虎蝦 + 羊架 / 4oz 牛柳 / (唔記得左係咩) + 甜品 + 餐飲要左沙律, 羊架2. T骨餐 ($78/set)餐湯 + T骨 + 餐飲沙律: 味道好普通, 份量唔多餐湯(粟米南瓜湯): 飲黎飲
講野食前, 先講下book 位既有趣故事:

「麻煩你九點半後打黎好冇呀, 我地依家好忙呀」
九點半打去, 終於可以講想book 幾點啦
對答一陣...
我問佢:「咁有位既機會大唔大ga」

打定輸數, 所以到左約定時間依然係天水圍hea緊

叫左
1. 海鮮大餐 ($198/set)
要左沙律, 羊架

2. T骨餐 ($78/set)
餐湯 + T骨 + 餐飲

沙律: 味道好普通, 份量唔多
餐湯(粟米南瓜湯): 飲黎飲去都係覺得似粟米湯, 但係味道唔錯, 好香既牛油味
焗蠔: 好香, 好勁牛油蒜蓉味, 好食! 可惜細隻, 唔夠喉, 只得細嘗

主菜到啦!!!

老虎蝦 + 羊架:
燒老虎蝦 - 無太多調味, 用燒既方法煮, 好鮮甜, 保留到蝦既甜味, 仲有好多膏tim。夠大隻, 啖啖肉, 啱晒我呢d 食肉瘦!
燒羊架 - 都係燒既, 七成熟依然好淋。羊架上面好似架左小小糖去燒, 食落甜甜地, 又夠羶, 加小小薄荷醬, 好味!!
呢個真係有d 驚喜

T骨:
同樣係燒, 要左七成, 有小小干。味道唔錯, ok

餐飲要左冰朱古力, 好多cream 係面, 啱口味, 好飲!
甜品係朱古力蛋糕, 好精緻, 細細件, 兩啖食左

整體黎講, 感覺非常好
雖然呢到細細間, 又無裝修, 但係d 食物有用心做, 賣相又幾靚, 味道又唔錯, 值得推介下
唯一唔好既係個種唔休做既感覺, 幸好佢地仲有一個好有禮貌既侍應姐姐為佢地爭返d 分
羊架, 老虎蝦
T骨
凍朱古力
焗蠔
精緻甜品
2009-05-30
$140 (Dinner)
羊架, 老虎蝦
T骨