2009-09-23
上星期五放工相約一班同事放工去公司附近的一間串燒店食晚飯, 其實都係朋友介紹, 我朋友話這間串燒店不時都有名星光顧, 佢話佢上次見到許志安呀, 所以我除左想試下佢d串燒之外, 我都想碰碰運氣, 睇下會唔會見到自己偶像…到這間串燒店食飯必須提早訂位, 間鋪唔係話好大, 不過一班同事一邊食串燒一邊吹水都算坐得舒服啦食物方面都算唔錯喎, 特別值得一讚係佢地個燒蠔同燒菠蘿, d蠔好鮮, 個片菠蘿燒完之後d汁鎖晒係入面, 一咬落去d汁就係咁流出黎, 熱辣辣咁食, 真係好正, 仲有佢地既燒羊架都係一絕, 反而我朋友介紹的特大老虎蝦就有點兒失望, 因為唔係我想像中咁大隻囉, 不過都算好好食…唯一唔好就係佢地冇水提供, 口渴就要迫住買佢地d飲品, 是問食串燒又點會唔口渴呢, 不過佢地d串燒都幾好食, 都值得久唔久去食一次