2011-10-06 56 views
好少過海,,唔知TST有咩好野食?行完百利,經過見到呢間越式料理都幾吸引!係門口望下個MENU,價錢都合理.抱住碰運氣既心態試下..入到去,細細間,但都幾乎坐滿人,坐低認真睇清楚個MENU,就落ORDER,叫左個生牛河SET同蟹肉檬要SET(蕃茄湯底),同咪凍檸茶,要另加3蚊.等左陣,檬要黎先,透透地明既粉,本來以為係粉C,但原來係米粉既口感.蕃茄湯底,可能未必人人都接受到,但味道都唔差.夏天食,一定開胃d...(印象中,其他越式食店應該無呢款湯粉)同埋有張大大既poster係度sell,以蟹為賣點+海鮮.咁又真係的確有蟹 - 軟殼蟹,,,又有一隻海蝦 - 爽一隻青口 - 唔腥4條好mini既蟹柳 - 好粉丫,,,仲有,,,好多細細隻既蜆肉仔.生牛肉粉,,普普通通,,無咩特別!!!係咸左少少'''牛肉唔會un...另要一提既係呢度既員工都幾盡職,都算禮貌。話說,生牛肉粉等左好耐,,,檬要都就黎食完,都未黎.waitress見到,,,即刻主動問我,,,幫我追單''飯後,,,仲有綠豆海帶糖水.我本身mama地鍾意食'''但唔錯..
好少過海,,唔知TST有咩好野食?
行完百利,經過見到呢間越式料理都幾吸引!

係門口望下個MENU,價錢都合理.
抱住碰運氣既心態試下..

入到去,細細間,但都幾乎坐滿人,
坐低認真睇清楚個MENU,就落ORDER,

等左陣,檬要黎先,
透透地明既粉,本來以為係粉C,但原來係米粉既口感.
(印象中,其他越式食店應該無呢款湯粉)
同埋有張大大既poster係度sell,以蟹為賣點+海鮮.
咁又真係的確有蟹 - 軟殼蟹,,,
又有一隻海蝦 - 爽
一隻青口 - 唔腥
4條好mini既蟹柳 - 好粉
丫,,,仲有,,,好多細細隻既蜆肉仔.

生牛肉粉,,普普通通,,無咩特別!!!
係咸左少少'''
牛肉唔會un...

另要一提既係呢度既員工都幾盡職,都算禮貌。
話說,生牛肉粉等左好耐,,,
檬要都就黎食完,都未黎.
waitress見到,,,即刻主動問我,,,幫我追單''

飯後,,,仲有綠豆海帶糖水.
我本身mama地鍾意食'''但唔錯..
2011-10-04
$65 (Dinner)
  • 蟹肉檬要