2015-06-10 7018 views
前幾日同fd約去食飯,心血來潮想去食火鍋,但係我個fd又話想說韓燒,就索性睇下有冇依一種可以滿足我地兩種需求既餐廳,點知就比我搵到依間焱鍋堂。睇其他人d相既時候其實有d驚會太迫,不過好彩店員幫我地安排左坐執邊d卡位,所以都坐得幾舒服。我地一坐低就叫左d小食,而我最鐘意既就係炸豆腐。豆腐個層皮炸得好鬆軟,豆腐又嫩滑,配上層皮咸咸既味道,真係絕配!我就冇點個醬,但係聽我個fd講,yam d 醬會更加好食(我覺得就見人見智囉,不過一試無妨!)。咁食火鍋同韓燒,肉同埋海鮮就一定唔可以唔叫啦。我地就叫左牛肉拼盤同埋二人拼盤。牛肉拼盤有牛有豬,完全滿足曬我地兩個食肉獸既欲望。雖然係只係簿簿既一片,花紋(肥膏)亦都冇和牛咁平均(咁一分錢,一分貨,唔可以expect太多),但係無論係擺入火鍋定韓燒都比預期之中好食。咁當然個豬都好食,不過有d人可能覺得片豬可能有少少過肥,但係豬肉不嬲都係肥d(即係有多d肥膏)先會爽口d,所以我覺得都還可以接受。多種類鮮甜豐富既二人拼盤(如圖)。我個人就鐘意食大蝦同帶子。大蝦好大隻,有一個小拳頭咁大,雖然冇影到相,但係d蝦膏又香又多又好食,值得一試。帶子就正常size,不
我地一坐低就叫左d小食,而我最鐘意既就係炸豆腐。
咁食火鍋同韓燒,肉同埋海鮮就一定唔可以唔叫啦。
我地就叫左牛肉拼盤同埋二人拼盤。
牛肉拼盤有牛有豬,完全滿足曬我地兩個食肉獸既欲望。
多種類鮮甜豐富既二人拼盤(如圖)。
我個人就鐘意食大蝦同帶子。
帶子就正常size,不過肉質就幾爽口,亦都食到佢個鮮味。
鯖魚都幾好食,都幾鮮甜geh,不過就小腥,所以我個fd就唔太鐘意。
食完主食,就當然到甜品啦!
雖然有d飽,但係人有兩個胃架嘛(其中一個裝甜食),所以就叫左個日月卷。
因為係d類似用糯米整題甜品,所以有d濟,不過都幾好食既。
整體黎講都尚算滿意,美中不足既就係擺爐既位,大多數既火鍋或韓燒餐館都會有一個凹位去擺爐,但係依間就冇,就咁係台上面擺部Gas爐,一黎有d危險,二黎d油勁易彈出黎。
不過,因為野食好食所以都值得推薦!
2015-04-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)