2015-12-07 379 views
自從地鐵開到去堅尼地城之後就多左好多機會去果頭攎好野食今日去到既依間cafe唔單止裝修靚食物質素仲幾高~先看看MENU種類都幾多 有main 有dessert 有salard 有drink etc..同朋友先點左飲品入到店見到好多人都叫左依杯野飲Lex Drink可以選擇朱古力或咖啡杯內啡色的是朱古力冰旁邊的牛奶微暖店員建議我地先落一半牛奶再落啲橙皮落去落左一半牛奶 朱古力冰開始溶化變成左朱古力奶加上橙香 感覺幾新類因為牛奶不是太熱 朱古力的溶化速度不算太快所以飲到最尾覺得朱古力味太濃(可能係因為我飲得太快)$80好似有啲貴 但其實依個係hand drip coffee黎!因為我坐bar枱 我就望住barista慢慢煮每次order barista煮完都會試味務求大家飲到既咖啡都係最高質素!依款咖啡偏酸 咖啡師話可以飲到3個味(Floral, Peach, Plum)不過如果唔好酸既朋友可能會唔中意><依個breakfast真係好豐富內容有: Scrambled Egg with Black Truffles, Bacon,Grilled Pineapple, Saus
自從地鐵開到去堅尼地城之後
就多左好多機會去果頭攎好野食

今日去到既依間cafe唔單止裝修靚
食物質素仲幾高~

先看看MENU
同朋友先點左飲品
Lex Drink (Chocolate Venchi)
入到店見到好多人都叫左依杯野飲
Lex Drink可以選擇朱古力或咖啡
杯內啡色的是朱古力冰
旁邊的牛奶微暖
店員建議我地先落一半牛奶
再落啲橙皮落去
Lex Drink (Chocolate Venchi)
落左一半牛奶 朱古力冰開始溶化
變成左朱古力奶
加上橙香 感覺幾新類
因為牛奶不是太熱 朱古力的溶化速度不算太快
所以飲到最尾覺得朱古力味太濃
(可能係因為我飲得太快)
Panama Ironman Natural
Panama Ironman Natural
因為我坐bar枱 我就望住barista慢慢煮
每次order barista煮完都會試味
務求大家飲到既咖啡都係最高質素!
不過如果唔好酸既朋友可能會唔中意><
Breakfast Fantasy
Breakfast Fantasy
依個breakfast真係好豐富
Grilled Pineapple, Sausage, Grilled Portonello,
Smoked Salmon, Fresh Fruits, Mixed Salad
而我最欣賞係個汁
係大廚調配 好重芒果味
酸酸地好開胃 而且可以減低油膩感
更加健康
Prawn Capellini with Lobster Sauce
第二個MAIN是依個大蝦天使麵

Crème brûlée
依個真係好好好好味😋️
個custard又軟又滑 完全係入口即溶🌚️
個表面都燒左層焦糖💕️
係我食過最好食Crème brûlée之一!
而且依個Crème brûlée 係用LC既容器裝😂️
又睇得又食得🖖🏻️