2016-03-18
近期喜歡去咖啡店食晚飯,一來飲杯咖啡,二來通常唔趕人!上網搵到呢間咖啡店,地點唔就腳,行到去覺得門口特別, 紅木框玻璃門,內在似間書店加咖啡店,紅燈光加不成套嘅木桌椅,有種隨意嘅格調! 坐在中央嘅二人枱,店員先比杯水加餐牌我,我選擇困難症發作,食物有晚餐,可以散叫小食,本來想食意粉,但晚餐個意粉又唔喜歡,散叫又無意粉,最後叫了晚餐嘅扒餐! 跟餐野菜沙律:份量都幾大,羅馬菜為主,夾雜啲粟米粒同紅蘿蔔絲,令爽脆口感有層次!沙律醬唔會太多,酸酸地開胃! 跟餐餐湯:洋蔥薯仔粟米湯,湯杰身,好似食緊薯蓉,中間夾雜好多粟米粒同洋蔥,增咬口,口感豐富,蒜茸包外脆內軟,好香蒜蓉味,雖然油但唔膩!好味 芝士蘑菇焗牛柳($148)賣相好特別,脆酥皮墊底,上面嘅牛柳好淋身,加啲炒過嘅芝士蘑菇,醬汁辣辣地好味,薯角外脆內軟,外面味粉香口,蔬菜只有好少,幾棵西蘭花加粟米!好在爽脆唔淋! 即磨咖啡:拉花有啲散散地,咖啡香濃微澀!加完啡糖剛剛好!甘味可解膩!食物水準唔錯,成份餐嘅食物都好味,食物會等我食完一樣先上另一樣,唔會有趕嘅感覺,店員一路我我食完一款,收走隻碟,好細心,我睇餐牌睇咗好耐,見住店員在廚房
食物水準唔錯,成份餐嘅食物都好味,食物會等我食完一樣先上另一樣,唔會有趕嘅感覺,店員一路我我食完一款,收走隻碟,好細心,我睇餐牌睇咗好耐,見住店員在廚房旁一路留意我會唔會落單(又唔會企在我身旁比壓力我)真唔好意思!
唯一唔好係廁所設備齊全,不過非常窄,而且地面濕滑,抹手紙又爆桶!好在我食飽先去!
值得一試!