2016-07-02 502 views
今晚同班同事夜左d收工,又鬼死咁肚餓,大家就約埋一齊食餐簡單晚飯。最近加連威老道一間酒店地庫開左間新餐廳,menu 主打係食意粉,還有我最愛risotto .....價錢ok wow, 係依區黎講都算合理同抵食,而且價錢仲包埋任飲咖啡茶同餐湯,仲有個軟熟餐包仔送。同事叫係紅酒煨牛肋肉意粉。。。。。爽口彈牙,牛肋肉炆得又入味又腍,意粉咬落有口感;而我嗌三文魚意粉。。。。口感煙煙韌韌。。,垂涎三尺。而且餐湯即使免費添飲,也不會做得馬馬虎虎,當日我試的是蘑菇忌廉湯,估計應該是用機打成茸去煮的,充滿蘑菇香氣,並非一般餐廳用麵粉開成糊仔湯。總括黎講,有機會我會再黎食過,環境新淨坐得都幾舒適,尤其是大熱天時,有強勁冷氣,約埋三五知己,豬朋狗友吹下水食下飯都係不錯選擇。
2016-06-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)