2016-10-08 968 views
放學約左朋友去食炸雞,上網睇過人地推介呢間,所以食之前都好期待,但係雖然冇想像中咁好,不過我都會黎多次😆鋪頭環境幾有格調,好適合一班人飲下野傾計。入門口有塊牆好岩留影打卡✨我地三個女仔叫左兩份炸雞同一個蛋卷,初初仲驚會唔夠飽,諗住轉場再食過第二樣野,最後大家食到食唔落,唔係因為飽,而係因為太濟😂😂落單之黎店員好快就送左碟前菜,分別有:酸蘿蔔、蝦條、生菜沙律。當中最好食既係酸蘿蔔👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻口感非常爽,而且酸味岩岩好,就咁食都唔會覺得太酸難入口。最好既係,食晒可以再免費加,我地都加左幾次😆第一個上既係:無骨秘制蒜香汁炸雞 $138呢個我覺得一般,因為個蒜味淡淡地,食落味道冇咩特別,個人認為唔食呢個都可以。炸雞仲會配埋炸粗薯條,d薯條幾好食,薯條入面都有好多薯蓉😍👍🏻第二個係:無骨蜂蜜檸檬炸雞 $133因為我地都懶得吐骨,同埋想食落啖啖肉既關係,我地都係簡番無骨既😂😂呢個蜂蜜檸檬炸雞值得一試👍🏻👍🏻👍🏻我好鐘意呢個,首先炸雞同蜂蜜個味度好夾,食落有微微既甜味,而且仲有d檸檬絲,整體味道出奇地清新好fresh,唔似平時食炸雞咁有種油膩感。第三個係:韓式魚子芝士蛋卷 $138呢個一上個

鋪頭環境幾有格調,好適合一班人飲下野傾計。
入門口有塊牆好岩留影打卡✨

第一個上既係:無骨秘制蒜香汁炸雞 $138
無骨秘制蒜香汁炸雞
第二個係:無骨蜂蜜檸檬炸雞 $133
無骨蜂蜜檸檬炸雞
第三個係:韓式魚子芝士蛋卷 $138
呢個一上個時我地都驚訝左一下,因為原來佢個份量都好大,最好至少有4個人先叫。
呢個蛋卷上面有芝士、木魚花、魚子,其實個味道同小丸子好似,但係就多左甜蛋既甜味。食第一舊覺得好好食,而且岩岩上仲熱,d芝士可以拉到好長😆但係食第二舊就開始覺得濟,食到唔想食😂😂可能因為個蛋分量都大再加上芝士,好快就覺得濟。
韓式魚子芝士蛋卷
食既途中我地不斷refill酸蘿蔔,食黎消濟,而且食完之後個口都fresh番少少。
酸蘿蔔
最後埋單每人$150,價錢合理,會再想黎試其他未食過既野👍🏻👍🏻
$150 (Dinner)
無骨蜂蜜檸檬炸雞
韓式魚子芝士蛋卷