2021-09-11 144 views
喺韓國擁多間分店的Kobekyu登陸香港都有一段時間,招牌菜 吉列牛 x 忌廉烏冬 更喺 hit 爆韓國,當然要試吓啦 😎吉列牛定食可以自助放喺熱石上燒,火侯完全自己掌握,好食又好玩😝 將表皮的吉列粉燒到酥脆,咬落去外脆內軟,肉汁爆曬出嚟!牛的份量唔算太多,啱啱夠兩個人食,不過仲有麻醬豆腐、車厘茄沙律同麵豉湯 😚咖喱忌廉雞肉烏冬忌廉好creamy又帶有奶香,雖然忌廉滿滿,但都唔會覺得膩,可能因為被香濃的咖喱中和咗,整個配搭好match好豐富 👍🏻 而烏冬都係我鍾意嗰種,煙韌滑溜,仲有雞肉粒,正!雞軟骨餃子幾特別😛 餃子皮煎得香脆,而內裏就喺一粒粒爽口的雞軟骨,幾有咬口,蘸埋醬油食仲滋味~Passion Fruit賣相好靚,充滿着夏日風情🌼,少少酸,整體偏甜,好清涼的消暑飲料

咖喱忌廉雞肉烏冬

Passion Fruit
忌廉咖喱雞肉烏冬
Passion  fruit
2021-08-19
$180 (Dinner)
忌廉咖喱雞肉烏冬
Passion  fruit