2012-11-29 158 views
因Bf生日,openrice又有8折.所以book左呢度慶祝.講返食物先.真係值得一讚!差唔多所有都好好食.即開生蠔,長腳蟹腳都好新鮮!其中長腳蟹山真係第一次見.多到唔知點拎(好驚整跌).生蠔雖然比較細隻,但一次俾4隻.蟹腳鮮甜.仲食左翡翠螺.超甜但有沙.沙律方面,呢度選擇比較少.對於我黎講ok啦.刺身都唔差.幾新鮮.三文魚,吞拿魚,鯛魚都可以.熱盤呢就比較特別.呢度大部份都係即燒的食物.燒牛扒,菰,香腸等等都ok.係豬肋骨一般.必試的熱盤仲有雲腿冬菰蒸魚,真係超滑!冬瓜蓉湯ok.即燒乳豬全晚得2 round.勁多人排隊.但都值得.因皮脆肉嫩,仲要熱辣辣.仲有粥,意大利粉,但我無食到.至於甜品,種類唔多.味道不過不失啦.下次一定會再去!!
仲食左翡翠螺.超甜但有沙.
沙律方面,呢度選擇比較少.對於我黎講ok啦.
刺身都唔差.幾新鮮.三文魚,吞拿魚,鯛魚都可以.
必試的熱盤仲有雲腿冬菰蒸魚,真係超滑!
仲有粥,意大利粉,但我無食到.
至於甜品,種類唔多.味道不過不失啦.下次一定會再去!!
長腳蟹山
2012-11-29
$385 (Dinner)
Celebration
Birthday