2022-11-03
🧡Please follow my IG : orororenji☆ 𝘾𝙪𝙡𝙞𝙣𝘼𝙧𝙩 1862銅鑼灣禮頓道29號華懋禮頓廣場1樓✦ WAGYU M3 STRIPLOIN呢個超正呀!好軟淋肉味又濃,叫左medium完全做到無問題,好好!✦ TOOTHFISH我最愛嘅西京燒,魚肉超級滑溜,外面煎到焦黃金脆,魚皮脆卜卜,有時d西京燒醃得勁好死咸,呢到唔會,調味好好唔會過咸。✦ HOKKAIDO SCALLOP一上枱好香,帶子煎到出面少少脆脆咁,但入面係keep到好嫩,大大粒而且好鮮甜,好味呀!✦ WAGYU BEEF TARTARE和牛他他好好味呀,撈埋個蛋黃食到濕潤左,同埋隔離d脆脆一齊食好正。✦ OVEN-ROASTED PUMPKIN我本身好鍾意食南瓜,佢呢到焗得剛剛好,配埋d南瓜籽,幾得意,同埋無諗到份量咁多,抵食。✦ BROCCOLINI係呀我又食西蘭花苗,基本上如果我見到side dish有就一定會叫,因為點煮都咁好味XD✦ PISTACHIO CHOUX DONUTChoux donut同Donut係唔同架,choux donut係泡芙咁,不過係donut形狀,呢到加左滿滿嘅
☆ 𝘾𝙪𝙡𝙞𝙣𝘼𝙧𝙩 1862
✦ WAGYU BEEF TARTARE
✦ OVEN-ROASTED PUMPKIN
✦ BROCCOLINI
✦ PISTACHIO CHOUX DONUT
Choux donut同Donut係唔同架,choux donut係泡芙咁,不過係donut形狀,呢到加左滿滿嘅開心果醬,開心果味濃,但又唔會好甜,另外配左個熱情果雪葩,酸酸甜甜咁又可以清下味蕾,好好味!
✦ COCONUT BAVAROISE
呢個有少少似Panna cotta,係椰子味然後入面再有芒果漿,出面再有乳酪同芒果粒,成個甜品感覺好清新,飯後食罪惡感減半XD
✦ Ki No Tea
店員介紹左一系列gin酒,呢個Gin酒黎自日本,係用茶葉製成嘅,覺得幾特別所以試下,主要帶甜味一d,加左tonic好易入口。
呢到環境好舒服,服務好好,食物好好味,價錢上都好合理。