2024-01-19 94 views
久違地同婆婆一齊飲茶🫖就去咗一間我地都未食過嘅餐廳食,但選擇都好多而且有啲點心係平時茶樓都未必見過。我地就叫咗5樣點心🥧第一樣係緣味鮮蝦餃皇,蝦都係大大隻旣,皮唔算好厚可以的。第二樣係香滑菊花卷,我係第一次見到有呢個點心,菊花味都係有㗎,但會覺得有點特別味道🌼第三樣係小心流沙奶黃包,個名都少少搞笑竟然係小心流沙😂果然個包真係會流心的但熱食真係要小心啲,奶黃都真係好熱下!第四樣係一吃難忘小籠包,小籠包我就覺得還好,似中覺得點心小籠包係冇咁多湯汁,冇咁爽🫢最後第五樣係蟹子燒賣皇,燒賣就係每次必叫啦!燒賣有蝦嘅而且都偏大粒!整體來講點心都係可以的,每一個都係熱辣辣,可以再一戰的🤭

整體來講點心都係可以的,每一個都係熱辣辣,可以再一戰的🤭