2018-08-27 469 views
雖然都係炸雞連鎖店 但係jollibee ge質素比kfc高好多本身我係一個中意食炸雞既人🤦🏻‍♀️無論係美式 韓式 甚至中式炸雞我都試過唔少呢間菲式美國炸雞 雖然 唔排除都係基因雞 但係佢既皮 係好香 雞肉亦都好嫩滑 而且唔會好咸 食得出真雞香味 又多汁可能大家會覺得:係米真係甘好呀?如果有食過 對比一下就會知 kfc雞好咸 而且皮亦唔香P.S 內地kfc會好食小小M記就唔洗講啦 雖然佢主打唔係炸雞 但m記既雞錘 炸雞扒 肉質都唔夠嫩 偏鞋‘’ 至於平價三十幾蚊既韓式炸雞 我有試過食得出係劣質雞肉味但就算係貴小小 五十幾六十蚊得八舊個d 其實都係靠d醬汁拉高左個好食程度 當然其實我都係為左個醬而食 雞肉既本質都唔係個皮又有試過中環200蚊既面包芝士炸雞 都唔係特別好食當然啦 我去食jollibee個陣係夜晚八點幾 呢個set依加就35蚊無野飲 個醬我覺得唔係幾好食甘岩雞同薯條都係岩岩炸出黎 當然會好食d 但我再上一次食係食桶餐(價位唔係特別抵食)味道差得唔遠而我再上一次食就係食個雞柳set 呢個就真係唔推介 d雞柳好咸🤦🏻‍♀️
本身我係一個中意食炸雞既人🤦🏻‍♀️
無論係美式 韓式 甚至中式炸雞我都試過唔少

可能大家會覺得:係米真係甘好呀?
如果有食過 對比一下就會知 kfc雞好咸 而且皮亦唔香
P.S 內地kfc會好食小小
至於平價三十幾蚊既韓式炸雞 我有試過食得出係劣質雞肉味

又有試過中環200蚊既面包芝士炸雞 都唔係特別好食

甘岩雞同薯條都係岩岩炸出黎 當然會好食d
但我再上一次食係食桶餐(價位唔係特別抵食)味道差得唔遠
2018-08-27
$35 (Dinner)