2014-01-03
大飯糖甜品選擇多 而且價錢可以接受,但一般很難發現佢既存在 因為店舖位於洪水橋較隱蔽位置,但夜晚仍然好多客人 雖然如此,每次我等位既時間都唔超過十分鐘 因為好多時都係舖外位爆滿 而我次次都係坐舖入邊和風奶涷 $32不得不讚一下呢度既奶涷 入口香濃 但唔會過甜亦都唔溜 口感入口即溶 但如果鍾意奶味濃郁 較黏既口感既就未必鍾意呢款奶涷 因為佢既口感較爽滑 不過唔實 所以入口即溶好好食,個人覺得朱古力更好味 綠茶雪糕都好濃!top-榴槤山$50 bottom-朱古力奶涷×榴槤球top, 我個人幾鍾意食榴槤 呢個榴槤山既雪糕啖啖果肉!真係好足料!榴槤棉棉冰亦唔係普通冇味既冰刨製 食落好軟棉 而且好香榴槤味!正!!bottom, 個人覺得朱古力奶涷比和風奶涷好食!魔鬼三兄弟$50 其實好抵食!出面食心太軟+雪糕都around$40-55 但呢個set$50包朱古力雪糕同朱古力奶涷同心太軟 朱古力球有朱古力碎而且唔係黏口唔溶既雪糕 好食! 心太軟 好出色流心而且夠熱 蛋糕質地唔會太多 好味!鐵達尼號$46就係雪糕加雜果 我簡左曲奇 朱古力 綠茶,三款雪糕都係好品質既雪糕 因為我係雪糕狂 所以覺得價
和風奶涷 $32
top-榴槤山$50 bottom-朱古力奶涷×榴槤球
bottom, 個人覺得朱古力奶涷比和風奶涷好食!
魔鬼三兄弟$50
鐵達尼號$46
就係雪糕加雜果 我簡左曲奇 朱古力 綠茶,三款雪糕都係好品質既雪糕 因為我係雪糕狂 所以覺得價錢剛剛好
其實我仲食過芒果河粉、榴槤河粉,河粉好滑 芒果好甜 榴槤好香,必試之選!
焦糖燉蛋亦做得非常好,脆皮焦糖配冰涷既燉蛋 而且好香雲尼拿味 口感棉密 入口即溶 極之推介