2022-07-10
值得二訪的日式新派料理店!上菜速度極快🤣server好有禮貌好nice,有幾款餸揸唔到主意,叫佢哋介紹都推薦得好好 😆最重要係味道好,價錢唔特別貴🤓有幾款大家要試試:𝐂𝐚𝐫𝐦𝐞𝐥 𝐁𝐮𝐭𝐞𝐫 𝐂𝐨𝐫𝐧牛油粟米淋咗啲焦糖汁一齊焗,好香!好似食緊新鮮粟米版嘅爆谷🤪𝐔𝐝𝐨𝐧 蟹肉撈烏冬應該係用蟹肉一齊煮嘅味增汁,加上蟹肉同蛋黃,撈埋一齊之後,每一啖烏冬都掛滿醬汁嘅味道,仍然食到蟹肉嘅口感同鮮味🤤𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤和牛牛扒⭐️因為佢哋signature嘅和牛三文治sold out,所以試試呢款。十分有驚喜嘅一道菜❗️和牛煮到剛剛好,外脆內嫩,配咗特製嘅醬汁同金針菇,濃烈嘅日式風味!其他亦有order到刺身同天婦羅,刺身有 𝐇𝐚𝐦𝐚𝐜𝐡𝐢油甘魚𝐂𝐡𝐮𝐭𝐨𝐫𝐨同超拖羅,不過由於我個人比較好傳統日式料理嘅調味,所以唔特別好呢度嘅刺身🙏🏻𝐇𝐚𝐦𝐚𝐜𝐡𝐢 油甘魚𝐂𝐡𝐮 𝐓𝐨𝐫𝐨 超拖羅𝐔𝐧𝐢𝐠𝐢𝐫𝐢海膽飯糰普普通通,冇太突出嘅記憶點
最重要係味道好,價錢唔特別貴🤓
有幾款大家要試試:
𝐂𝐚𝐫𝐦𝐞𝐥 𝐁𝐮𝐭𝐞𝐫 𝐂𝐨𝐫𝐧牛油粟米
淋咗啲焦糖汁一齊焗,好香!好似食緊新鮮粟米版嘅爆谷🤪
Caramel butter corn
𝐔𝐝𝐨𝐧 蟹肉撈烏冬
Udon
𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤和牛牛扒⭐️
Wagyu steak
其他亦有order到刺身同天婦羅,
𝐇𝐚𝐦𝐚𝐜𝐡𝐢 油甘魚
𝐂𝐡𝐮 𝐓𝐨𝐫𝐨 超拖羅
Chu toro
𝐔𝐧𝐢𝐠𝐢𝐫𝐢海膽飯糰
普普通通,冇太突出嘅記憶點
Unigiri