2021-04-25
預約左晚上過嚟食, 八點鐘黎到全個塲得一張枱, 心諗: (唉... 肯定中伏...) 好啦.. 咁一塲黎到又坐低曬都要叫野食架, 就叫左個set, 包左頭盤, 湯, 主菜同甜品!1. 頭盤沙律 + 焗薯蓉唔食沙律嘅我都添咗一次既, 好唔好食就好難評論, 不過新鮮同易入口嘅! 焗薯蓉就正常, 冇太大特別.. 特別係放咗喺啲藍色鹽上面🤣🤣2. 龍蝦湯作為一個熱愛熱辣辣湯既人士黎講! 呢個龍蝦湯既熱度真係好合格! 味道同質地都係完全有水準既!3. 主菜黑豚肉 + 蜆意粉整體唔會好特別出色, 但基本水準野完全做到足! 有一點好值得讚嘅係...好難得西餐野食上到枱, 影曬相, 再食咗一段時間仲係熱架!!4. 梳乎厘 見到食評呢度梳乎厘係出名嘅! 食完都覺得係值得翻食既! 無論甜度/ 質地/ 外觀都係有水準既!!總結: 呢個價錢有呢個水準, 已經好值得再黎多次試吓佢其他野食😋
1. 頭盤
沙律 + 焗薯蓉