2019-11-01
約咗朋友去尖咀打邊爐,佢地話見啲湯底好吸引,所以就揀咗呢間!地方都坐得幾舒服,都幾多梳化位!我地揀咗個最貴嘅鍋底!金湯腿翅鍋 !唔鐘意用翅嘅話,可以轉做花膠!個湯底好大鍋!個湯好重金華火腿味!入面有好多,仲有大大舊金華火腿骨,另外仲有半隻雞!個湯底真係好正!打邊爐點可以無牛肉!直接叫咗牛肉牛魔王拼盤,入面已經有4種牛,唔洗再獨立叫!有本地牛、牛胸爽、安格斯牛肉粒、牛脷!4款都好食,牛舌同牛胸爽都好香,牛肉粒同本地牛都幾重牛肉味!大大盤牛用黎影相真係好啱!其他野食仲叫咗份黑豚雲吞王併黑松露帶子餃,每樣要半份試下!黑松露帶子餃同雲吞王兩樣都好巨型!半份有4隻!兩款都皮薄餡靚!黑松露帶子餃餃皮好薄,包咗帶子、豬肉、黑松露喺入面,好有口感同好,好香松露味!黑豚雲吞王一樣好圓好大粒,有大大隻蝦喺入面!另外仲有啲豬肉餡!野飲就叫咗紫貝天葵,好似健康過汽水!而且酸酸甜甜,開胃又解渴!
我地揀咗個最貴嘅鍋底!金湯腿翅鍋 !
唔鐘意用翅嘅話,可以轉做花膠!
個湯底好大鍋!個湯好重金華火腿味!
其他野食仲叫咗份黑豚雲吞王併黑松露帶子餃,每樣要半份試下!
黑松露帶子餃同雲吞王兩樣都好巨型!
半份有4隻!兩款都皮薄餡靚!