2012-12-18 195 views
突然心血來潮好想食燒肉就來了這間朋友介紹的燒肉店了~! 我和朋友2人點了以下食物: 澆汁牛肋骨肉: 牛肋骨肉永遠是我最愛之一. 薄薄的牛肉片卻存有豐富的肉汁. 而且味道濃郁! 2邊輕輕燒一燒便可進食!!! 厚切牛舌: 又是一個必食的! 燒熟後口感好爽. 好好食~!!! 厚切牛胸腹: 這個牛味雖然比不上牛肋骨肉, 不過脂肪分佈平均, 2邊燒一燒油脂已包圍牛肉, 口感豐富! ! 泡菜汁雞肉: 泡菜汁只留在雞肉表面, 燒完後完全沒有泡菜味. 不過雞肉都算滑溜, 味道ok啦! 盛八豆腐: 豆腐好滑, 有點似豆腐花. 加上醬油, 蔥花, 和木魚, 味道口感唔錯. 鹽燒豚肉: 這個豚肉脂肪雖然比較多不過味道唔錯, 而且薄切關係容易入口. 環境方面: 日式佈置, 加上暗暗燈光, 好有氣氛! 抽煙系統同冷氣都ok, 燒肉時不會太大煙同感覺悶熱. 價錢方面: 平均每樣$70-90, 都算合理! 值得再去啦~!
突然心血來潮好想食燒肉就來了這間朋友介紹的燒肉店了~!

我和朋友2人點了以下食物:
澆汁牛肋骨肉