2021-09-10 799 views
打完波搵個地方醫肚,飲下野今次入左大坑覓食,發現生蠔吧🦪餐廳大門口半開放式out door , 仲可以帶埋狗仔一齊用餐 環境舒適,飲下野望下街景 🥂啱哂我生蠔蠔池會擺滿各式各款生蠔🦪淨係生蠔款式都有二十幾款😆啱哂我以類既蠔痴 如果對生蠔認識吾多既你, 店員仲會細心推介比你完全配合到你所想所吃 ! 讚讚讚今次試左幾款生蠔,店員推介左其中一款法國水中花,濃郁海水味, 後勁帶甜, 裙邊爽脆蠔肉飽滿,一試愛上生蠔到左店員話由淡味開始食起果種感覺由淡至濃海水味真係超正熟食今次叫左澳洲藍青口同海鮮燉湯 青口肉質爽口,配合白酒煮帶出海鮮原有鮮味 海鮮燉湯真係有驚喜 超多海鮮, 原隻龍蝦,果然用料十足🦞每一啖湯都滿有濃郁既龍蝦味道 超級juicy, 海鮮鮮味保持得非常好 蒜蓉包熱辣辣, 外脆內軟 整體來講 餐廳環境舒服, 店員超Nice 相當細心同朋友閒談間中輕輕一提今日係我生日店員仲為我送上送甜品, 甜品碟寫左Happy birthday to handsome boy Dessert碟一般都係需要預早訂位通知店員準備 今次吾打吾撞入左來光顧都有額外驚喜太開心吾記得影相整個用餐過程好enjoy
打完波搵個地方醫肚,飲下野
今次入左大坑覓食,發現生蠔吧🦪
餐廳大門口半開放式out door ,
仲可以帶埋狗仔一齊用餐
環境舒適,飲下野望下街景 🥂啱哂我

生蠔蠔池會擺滿各式各款生蠔🦪
淨係生蠔款式都有二十幾款😆
啱哂我以類既蠔痴
如果對生蠔認識吾多既你, 店員仲會細心推介比你
完全配合到你所想所吃 ! 讚讚讚

今次試左幾款生蠔,店員推介左其中一款
法國水中花,濃郁海水味, 後勁帶甜,
裙邊爽脆蠔肉飽滿,一試愛上

生蠔到左店員話由淡味開始食起
果種感覺由淡至濃海水味真係超正

法國水中花生蠔

熟食今次叫左澳洲藍青口同海鮮燉湯
青口肉質爽口,配合白酒煮帶出海鮮原有鮮味
海鮮燉湯真係有驚喜
超多海鮮, 原隻龍蝦,果然用料十足🦞
每一啖湯都滿有濃郁既龍蝦味道
超級juicy, 海鮮鮮味保持得非常好
蒜蓉包熱辣辣, 外脆內軟

整體來講 餐廳環境舒服, 店員超Nice 相當細心
同朋友閒談間中輕輕一提今日係我生日
店員仲為我送上送甜品, 甜品碟寫左

Dessert碟一般都係需要預早訂位通知店員準備
今次吾打吾撞入左來光顧都有額外驚喜
太開心吾記得影相

整個用餐過程好enjoy ,
會推薦比老友 ,下次一定會再來
  • 生蠔