2023-03-03
近年好興嘅流水蝦🦐你地試咗未呢🤤食過好幾間嘅我今次就嚟到位於荃灣大鴻輝11樓嘅蝦蝦燒🦐一入到鋪頭就可以見到座位與座位之間有一條水槽,裡面啲蝦隻隻都好大隻,好生猛,食流水蝦最享受就係可以邊食邊夾,唔洗下下都行出去夾蝦。當然鋪內都有啲座位係要安排到外面夾蝦,如果想坐正正喺缸邊邊燒邊夾,最好就係預早打電話嚟預約定喇☎️除咗蝦之外,店內亦有各式海鮮可以任食,例如帶子、扇貝、鮑魚,就連魚都好幾種提供,最啱就係我呢種咩都想食嘅人,唔洗揀,今次可以全都要🤤但都要記得珍惜食物‼️小心眼闊肚窄啊🫃🏼講完海鮮,燒烤當然就離不開一籃子嘅肉啦,豬牛羊雞,全部都應有盡有,食材新鮮👍🏼而且最重要係好乾淨,咁就食得開心又放心啦🫶🏼最後最後,我想提一提餐廳會贈送每人一串鰻魚,呢個真心好好食🤤我都忍唔住要問店員有無得encore🐒答案係有嘅,每客$20,即刻要攞兩條嚟‼️皮脆肉鮮,真係依家打出嚟都成口口水🤤🤤得閒真係要再去翻尋味🉐整體嚟講,蝦蝦燒係我食過嘅流水蝦入面比較高質嘅餐廳,地方舒適,食物新鮮,乾淨,種類多,我比9/10,真係好滿意💯💯