2022-01-08
因為星期五又再禁晚餐,咁當然即刻去食飯啦。唔係唔知幾時先有得再食😭因為即約,人數少,所以唔叫得多。其實係佢地啲分量好大,咁敢叫太多。今次只得4人,先叫左個原味炸雞。佢一來就一大碟,內有16件,係真係16件,有齊雙翼、雙比,粗略估計多過一隻🐔。碟雞看似一般,但當攞上手,感覺好干身,咬落炸皮好脆,唔油、又唔厚👍🏻。就算食雞胸位,都唔算‘鞋’ 。到你食完之後,你會發現張底紙,真係好少油。咁有炸雞,點少得酒😅 咁先要左枝米酒,偏甜,易入口,酒量唔高小心啲啦🤣。之後再要左枝粟子米酒,嚟枝比較干身,酒後有粟子回味,幾得意🤣之後,再叫個部隊鍋,個人建議,情侶就唔好叫啦,一定食唔哂😅除非你係大食王🤣🤣 點解?有圖有真相我地先食左D餸,一半之後再落埋個麵同蕃薯面(我估),啲面吸哂啲湯底,嘩正到呢😋😋😋順帶一提,唔食得辣都唔好叫😅總括來講,呢間真係合一班朋友聚會😍😍 I’ll be back🤣🤣🤣
順帶一提,唔食得辣都唔好叫😅