2020-11-04
因為要清假既緣故,是日星期三放假,就去左上水睇下有咩好食啦。去到search op, 發現有間叫艾粒是叻 (i love snack),故名思義就係食小食啦。過到去望望d圖,嘩!點解咁多選擇既😂仲好似樣樣都好好食咁🙈咖哩汁炒腸粉配單骨雞翼腸粉夠滑,咖哩醬夠濃。單骨雞翼外賣返到去個皮都仲脆,我呢款食落有d鹹蛋黃味。我個人覺得好好食😋腸粉份量很多,大概有平時食既4-5條,單骨雞翼有6隻(完整3隻)燒賣其實食腸粉雞翼已經好大份量,女仔黎講已經好飽,但因為我太為食,就叫埋燒賣。老實講我拎到返去因為燒賣已經凍晒,一定無熱食咁好食,佢既咖哩醬味道好夠。但個人比較鍾意食到燒賣原味,口感黎講算好軟糯,但魚味欠奉。份量黎講算正常,佢$22有13粒。收銀哥哥好有禮貌,同路人係吾同d既,分外親切。佢呢到可以加錢買埋野飲,會平d,但經濟許可的話都建議行前幾步,試埋前面果間鮮果緣既鮮榨果汁🤤總括黎講,佢有好多種類既小食我都會想試。下次會再去試試個鹽酥雞🤤
咖哩汁炒腸粉配單骨雞翼
咖哩炒腸粉配單骨雞翼
燒賣
燒賣13粒
收銀哥哥好有禮貌,同路人係吾同d既,分外親切。