2018-10-16
約左好耐冇見嘅朋友去坑口東港城食飯😆 見到譚仔三哥對面呢間食泰國越南馬來西亞野好多人排隊等位 幾吸引 所以就決定試下😝 餐廳裝修都簡單燈光通明 可以舒舒服服食個晚飯👍 軟殻蟹米紙卷 $66 擺得好似一盆盆小盆栽 透明薄薄一塊包住各類蔬菜芒果紅蘿蔔青椒 最中間有脆脆地嘅軟殻蟹 再點上甜酸醬 感覺好清新😝小食拼盤 $148 想食小食又唔知揀咩好 所以叫呢個有齊串燒 無骨鳳爪 雞翼 春卷 就最後咩都可以試下😝 最鍾意佢嘅無骨鳳爪 醃得入味 個甜酸醬令我好開胃👍炸蝦餅 係絕對岩岩炸起 因為咬落去熱乎乎 差d 燙親😂 入面嘅蝦膠好彈牙 而且炸皮薄身 入面全部都係彈牙嘅蝦膠🤣 黎到呢間 當然要試下出面推介嘅喇沙同埋海南雞啦😝呢個set 叫 無骨海南雞喇沙 $76 一次過可以試哂兩樣😆我第一次食喇沙 而呢度令我鍾意左個味道😻好欣賞佢濃味嘅湯底 味道令我回味😚 每一啖充滿椰香 茅草香 有少少微辣😚 佢個麵好特別 有兩種 係米粉加油麵 一次果食到粗幼爽滑唔同嘅口感😆 至於海南雞夠嫩滑 又冇骨又冇肥膏🤤秘製特色牛骨湯河 $62 湯底相對較清 唔肥膩 但有香濃牛骨味陣陣滲出 而且足料 有牛腩牛柏葉牛肉牛丸😝
餐廳裝修都簡單燈光通明 可以舒舒服服食個晚飯👍
軟殻蟹米紙卷 $66
小食拼盤 $148
最鍾意佢嘅無骨鳳爪 醃得入味 個甜酸醬令我好開胃👍
炸蝦餅
黎到呢間 當然要試下出面推介嘅喇沙同埋海南雞啦😝
至於海南雞夠嫩滑 又冇骨又冇肥膏🤤
秘製特色牛骨湯河 $62
湯底相對較清 唔肥膩 但有香濃牛骨味陣陣滲出 而且足料 有牛腩牛柏葉牛肉牛丸😝 牛丸彈牙 肉醃得入味😋
牛柳粒 $82
上鐵個鐵板咋咋聲 好過癮! 肉質好嫩 咬落去超級juicy 加埋炸蒜 少少辣椒好惹味🤣👍
馬拉盞炒通菜 $62
正常發揮 通菜鮮嫩 份量大大碟 鑊氣夠 好入味 但略多油😝
香芒椰汁糯米飯 $48
個碟好得意 係拖鞋形😂 芒果酸甜 一塊塊放上糯米飯度好似壽司飯😆 另外旁邊好貼心放多個椰奶 可以自己按喜好點🤤