2014-07-17 1969 views
今晚老公話想食意粉, 佢本來話想食UCC 的, 但銅鑼灣間UCC 真係超多人, 諗起朋友的介紹就黎試一下等個等位先: 1900 左右去到, 冇訂枱, 但可以即入, 真好彩, 感覺不錯 !!!當然, 如果好像之前的食評家, 遇到限時用餐的問題, 我就不會入去, 寧願唔食 !!! 餐廳環境:幾特別, 以車為主題, 話好靚? 又唔係. 不過 乾淨、光線足夠. 服務: 還好, 但不覺特別 ! 食物方面: 第一次, 黎個SET DINNER 先啦 !! 價格係HKD 398 + 10 % ( FOR 2 PAX ) 前菜 : Parma Ham Melon & Grilled Portobello soallop 先講Ham : 外貌擺得唔錯 再講 Grilled Portobello soallop 烤龍葵菇拼鮮帶子 : 外貌好過HAM , 本身都好喜愛食菇 同帶子....但, ....這對組合好似不相配...食落...冇驚喜, 雖不見到難食, 但好食、想再食既感覺就沒有餐湯 : 青瓜湯 : 一聽到是日餐湯係青瓜既時候, 有一點呆既感覺... 因為係青瓜, 不過, 飲落感覺良好, 青瓜既香味適
諗起朋友的介紹就黎試一下

等個等位先:

餐廳環境:

服務:
還好, 但不覺特別 !

食物方面:
第一次, 黎個SET DINNER 先啦 !!

先講Ham : 外貌擺得唔錯
Parama Ham Melon
餐湯 : 青瓜湯 : 一聽到是日餐湯係青瓜既時候, 有一點呆既感覺... 因為係青瓜, 不過, 飲落感覺良好, 青瓜既香味適中.
青瓜湯
主菜: 西班牙黑毛豬柳、扒大蝦墨魚汁意大利粉

先講西: 班牙黑毛豬柳: 肉質嫩滑, 不錯 !
西班牙黑毛豬柳
再講意粉 : 我對墨汁麵有一份喜愛, 食到滿口墨汁, E 起牙, 哈哈哈 !!! 講返正題, 名稱係
: 扒大蝦墨魚汁意大利粉 , 蝦係夠大的, 扒到 , 雖然得一隻, 但有少量少量既磨菇片 ( 如果多幾片會好一點) 至於我最在意既汁, 老實講, 唔夠墨, 不過整體味道不錯.
扒大蝦墨魚汁意大利粉
最後....係餐茶 !!! 普通, 沒有特別
Other Info. : 朋友話散叫必食雞翼、焗薯及雞沙律, 大家可以試下 !!!
2014-07-15
$219 (Dinner)
Parama Ham Melon
西班牙黑毛豬柳