2023-05-13
由於本身冇諗住寫食評,所以冇專登每樣影相😂(所以擺到明我唔係打手😂😂) 等朋友收工,9點幾未 close 就入去食。入面係韓國人,服務態度好好 ~ 老細識廣東話,但都係韓國人。佢好好,介紹話我地知如果三個人,套餐同散叫點配搭會夠食 d ~ 同行朋友都係鍾意食韓個嘢 ~ 都讚味道幾地道味!👍🏻食物份量好合理 ~ Kimchi 又可以潻佢哋冇酒牌,但你可以買入去,佢仲幫你雪埋,勁 nice !1. 泡菜煎餅香口,唔係勁厚粉。2. 豆瓣醬湯味濃郁,你真係食到豆瓣醬裏面嘅黃豆,仲有少少海鮮一齊煮。因為真係好飲 ,當我”不”到差唔多冇哂,個老細經過見到,仲勁貼心幫我打斜個碗,等我可以”不”哂! Service 真心好!3. 有個海鮮辣湯麵,佢專登幫我哋做小辣。海鮮料夠,最正係個面底唔會太淋,少少爽口,連其中一個平時唔鍾意食麵嘅朋友都食多一碗。👍🏻4.醃醬炸雞,個汁少少甜辣,好惹味,而且個炸粉唔係好厚,所以食幾嚿你都唔會覺得好滯。👍🏻5. 最驚喜係喺餐牌見到有個叫做蔥沙律,之前去韓國餐廳都唔多覺有。諗住試吓。十分驚喜,真係成個沙律都係得蔥,拌咗醬料,小酸+小辣+麻油香,配埋本身蔥既香辛味,堅特別,
(所以擺到明我唔係打手😂😂)
等朋友收工,9點幾未 close 就入去食。
同行朋友都係鍾意食韓個嘢 ~ 都讚味道幾地道味!👍🏻
食物份量好合理 ~
Kimchi 又可以潻
佢哋冇酒牌,但你可以買入去,佢仲幫你雪埋,勁 nice !
1. 泡菜煎餅香口,唔係勁厚粉。
Service 真心好!
5. 最驚喜係喺餐牌見到有個叫做蔥沙律,之前去韓國餐廳都唔多覺有。諗住試吓。十分驚喜,真係成個沙律都係得蔥,拌咗醬料,小酸+小辣+麻油香,配埋本身蔥既香辛味,堅特別,成碟清哂🤤 一定會反去再食!
個老闆好好,執枱清潔好認真,仲會同我哋傾偈,仲話埋俾我哋聽個韓國綜藝節目做緊乜😂
原來佢開呢間舖係俾媽媽,不過最近叫咗媽媽返韓國做身體檢查,所以呢排就由佢睇舖。
佢見我啲朋友飲緊酒,(另外都有一台飲緊) 所以就算準備close ,都冇趕我哋走,話可以再坐多一陣。
我朋友亦同餐廳入面韓國姨姨用韓文交流咗幾句。
整體唔錯,價錢合理,食物質素 nice 🫶🏻而且服務態度係好好,所以見到有 d comment 講到好差,我都有 d 不明所以🤔 why?? 🤔
總之,我覺得值得去,我同朋友亦都會再去!
Especially 食蔥沙律😍