2017-12-30 948 views
黎到聖誕節的最後一日假期,唔想白白咁渡過,於是決定出去飲杯咖啡。一直都好想可以喺屯門搵到一間心儀既咖啡店,比我放假去發下吽豆,結果上網一搵,隱啡? 見個名幾得意就決定去。初初見到既地址係喺工業區內的,覺得奇怪但都照上去,上到去先發現唔對路,所以打電話查問,原來工廠區內的唔係比人飲咖啡,主要係比人上堂學咖啡。摸完門釘更加覺得唔憤氣,結果終於來到,就喺何褔堂輕鐵站對面。如果由新墟街市過條天橋都可以到,大懸戈5-10分鐘步程,都唔算太隔涉。 入到去都坐左幾多人,我自己一個人就坐左單丁位置,面對住店員整咖啡的角度,就問店員有沒有什麼推介,想要特別一點的,結果佢介紹我有薑同埋蜜糖味既咖啡,咖啡黎到見到除左拉花之外,上面仲有少許桂花瓣,美得黎飲落有少少桂花香,我的確幾鐘意。另外再柯打左一件藍莓muffin,自家製的,味道都唔錯!期間店員不時有同客人互動,講解對咖啡的認識,仲有關心我對佢介紹既咖啡有咩意見,感覺好有誠意!翻chap機會很高,值得支持,下次放假都可以黎坐下放下空!

另外再柯打左一件藍莓muffin,自家製的,味道都唔錯!

翻chap機會很高,值得支持,下次放假都可以黎坐下放下空!