2022-07-11 253 views
行街行到9點又係時候食野,由銅鑼灣皇室堡出發都係行10分鐘就會過到天后。有間地道平民小食,入邊嘅選擇雖然唔算好多,但都搵到驚喜位餐廳面積唔大,但都算坐得舒服嘅唔駛搭台咁啦。餐廳主打喺麻辣或者酸辣嘅嘢,由於我地都唔係太肚餓嘅關係,就叫一個小食同一碗麵🐔麻酸辣海蜇拼壽司雞餐牌上面寫明係二人份量, 黎到真係二人份量😂啖啖都食到麻辣汁同酸辣汁嘅味道! 就算食到最後果啖, 都仲有好多汁! 海蜇都算爽口, 手撕雞真係撕得好細~ 唔同出面有啲地方, 佢個手撕雞係切碎only~ 所以都幾欣賞🤤🍲自製鮮蝦丸米線米線既質地就普正常啦~ 勁想讚佢個鮮蝦丸! 真係自製嫁🤩肉質非常彈牙! 鮮蝦丸真係有蝦味, 完全唔係街邊買果種勁多粉搓出黎既蝦丸~一碗麵有五粒, 份量都算多. 真係食完五粒都覺得唔夠喉, 想繼續食😂

🐔麻酸辣海蜇拼壽司

🍲自製鮮蝦丸米線