2016-05-27 445 views
傳統法國洋蔥湯
西班牙黑毛朱朱扒配薯蓉及法國玉豆
波士頓龍蝦扁意粉配龍蝦汁
凍卡布奇諾
放工出觀塘會合Tebbie往Briketenia食西餐, 我們點了傳統法國洋蔥湯, 法式煙三文魚醬配鮮菜沙律, 西班牙黑毛朱朱扒配薯蓉及法國玉豆、波士頓龍蝦扁意粉配龍蝦汁、凍卡布奇諾和朱古力心太軟配雲呢拿雪糕, 上菜前餐廳提供的面包和鬆脆的餅乾餐前小食, 沙律醬配上瓜味的醬汁, 好醒神開胃;傳統法國洋蔥湯, 洋蔥好足料, 湯好濃好夠味, 配上鬆脆餅乾, 好美味;法式煙三文魚醬配鮮菜沙律, 法式煙三文魚醬好滑好香, 配上餅乾食落一流, 而配菜有火箭菜等, 味道新鮮, 口感清新;西班牙黑毛朱朱扒配薯蓉及法國玉豆, 黑毛朱有八件, 份量乾乾好, 肉質嫩骨, 好鬆軟, 美味, 配上薯蓉, 薯蓉打得好滑, 配黑毛朱一同食, 食落不膩, 而法國玉豆, 甘筍和露筍好新鮮, 食落爽口, 好清新的感覺;波士頓龍蝦扁意粉配龍蝦汁好大碟, 波士頓龍蝦好大隻, 肉質新鮮彈牙爽滑, 龍蝦汁意粉味道剛剛好, 沒有偏咸的口感;凍卡布奇諾好香滑, 咖啡味好濃;最後朱古力心太軟配雲呢拿雪糕, 心太軟夠熱朱古力夠香濃, 士多啤梨和紅桑子食落不太酸和雲呢拿好香奶味, 食落好滑, 總結餐廳食物美味, 坐得舒適而且格調不錯, 值得推介黑毛朱和龍蝦
2016-05-26
$393 (Dinner)