2021-02-11 3612 views
今日好想食餃子🥟,去左中環呢間舖頭lunch。呢間舖頭位於中環港鐵站附近,位置都算方便。座位唔多,不過都幾企理乾淨。店主和職員都好有禮貌,餐廳有中英文餐牌。佢主打係餃子🥟,果然有幾多選擇,有煎餃、炸餃、湯餃。套餐可以選擇A餃子+B主食+C小碟,或任擇其一,或兩款。飲品有柚子茶、可樂、豆漿等。我咁為食就梗係揀ABC組合啦😛😛我同家人👩‍👧order左2個餐,2款唔同嘅餃子,1份煎、1份炸,可以試吓唔同嘅口味。再加2支豆漿。米線嘅湯底🍜好特別,我哋2個都揀豆漿蝦皮湯,係咪聽個名都已經覺得好特別呢?嘩!果然湯如其名,充滿着香濃嘅蝦🍤同豆漿🥛味呀😋我為食妹有個溫馨提示📍如果揀呢種湯底就最好好似我屋企人咁揀走辣,咁就可以試到湯底嘅原汁原味喇,因為我果碗辣味蓋過咗d鮮味添😅要講返碗米線🍲好彈牙爽口,配埋個湯底加葱真係一流呀,食到舔舔脷hahaha😆😆份量都啱啱好。至於佢主打嘅餃子🥟當然唔輸蝕啦。黑白松露豬肉🐷炸餃、韮菜蝦皮豬肉🐷煎餃係絕配🥟🥟。我覺得黑白松露豬肉真係好好味👍🏻尤其係佢炸到金黃色卜卜脆,賣相靚又好有口感。煎餃都唔錯,好惹味😁一定要LIKE LIKE佢 地嘅餃子:皮薄餡靚,美味好食。一
今日好想食餃子🥟,去左中環呢間舖頭lunch。

至於佢主打嘅餃子🥟當然唔輸蝕啦。黑白松露豬肉🐷炸餃、韮菜蝦皮豬肉🐷煎餃係絕配🥟🥟。我覺得黑白松露豬肉真係好好味👍🏻尤其係佢炸到金黃色卜卜脆,賣相靚又好有口感。煎餃都唔錯,好惹味😁一定要LIKE LIKE佢 地嘅餃子:皮薄餡靚,美味好食。一啖一啖咬落去好滿足🥰好窩❤️

呢間餐廳嘅餐具好得意呀,最鍾意係佢嘅貓貓公仔,so⋯cute🐱🐱

對呢間整體感覺唔錯,10分滿分,俾8.5分,再加個like😉😉。我會再去幫襯,你哋又點可以唔試呀hehe😆😆
2021-02-02
Type of Meal