2012-08-16 508 views
一直都想去食大吉, 之前響中環食過一次,超好味!!今次慶祝朋友生日, 於是去尖沙咀大吉!!早兩天訂位, 我估一定好FULL,好彩訂到!!!6個人我地食6:30, 早段平少少$168 一個, 生日仲有壽司蛋糕送, GOOD!!一去到好多人, 但間鋪好細, 座位好迫,我地5男一女, 坐卡位,迫到震!!!不過唔緊要,最緊要好食!!一大盤刺身,無冰震,不過好新鮮, 又厚切, D 蝦仲好大隻仲有特別D 既黃金魷魚, 超爽!!壽司有多款選擇, 我地幾乎食齊!!鰻魚芝士卷,軟殼蟹卷, 美味, 可惜, 帶子真的不濟, 你自己望相就知道!!上左圖,蟹肉沙律, 嘩,見唔到蟹肉, 得少少碎, 加生菜不好吃, 另外蟹子沙律都OK, 下面圖小食一碟碟細細碟, 小食多滋味,!!天婦羅首要要熱, 第二樣是粉簿, 再來是料新唔新鮮, 這裡的天婦羅蝦及南瓜蕃薯, 全部合格以上男人咩都要豪,,吉列蠔, 芝士熟生蠔, 我只是食芝士熟生蠔, 料比較少, 沙律醬多D!!這個都唔錯!!魷魚鬚少到甘,又比較硬身, 乾左D!!鯖魚, 我朋友本身要一個人食全條, 最後只食了兩啖, 烏冬好DRY, 粟米 夠甜,好味!!羊架無意見,朋友話
2099 views

刺身
一大盤刺身,無冰震,不過好新鮮, 又厚切, D 蝦仲好大隻
仲有特別D 既黃金魷魚, 超爽!!
壽司有多款選擇, 我地幾乎食齊!!
烏冬好DRY, 粟米 夠甜,好味!!羊架無意見,朋友話OK!!
串燒和牛, 燒雞亦,牛仔骨, 值得留肚試一試!!!!!
生日壽司蛋糕
壽司蛋糕會一次過出餐俾生日既朋友, 我眼見已經有10個以上既朋友仔響度慶祝生日,但佢無CHECK 身份證

之後全場關燈, 大家好興奮, 又播生日歌, 好似去左個PARTY !!!但無咩人食個蛋糕,會最後侍應收番,不過我見有個生日朋友食哂
個蛋糕會唔會明天再用架, 食左咪會肚痛

最後飽哂時候,埋單, 侍應送上雀巢雪糕,得番兩隻味, 朱古力同雲利拿,我當然揀朱古力!!!這間店不用加錢, 中環店要加$5 任食雪糕!!!
Other Info. : 沒有漏單, 服務態度好, 但佢真係好多人, 6:30個早場已經爆, 我地走時, 大把人等位, 連樓梯位旁都放了張枱供3個人坐,厲害厲害!!!!最好BOOK 位,如果生日要講定, 佢到時先會送上蛋糕!!以$168 價錢,而且甘多選擇, 又任飲汽水同BLUE ICE BEER, 我見到有公司響度開PARTY ,玩抽獎!!!!!
2012-08-08
Celebration