2020-01-01 1036 views
雖然已經係常客,但真的不忘要讚一讚呢間小店。金鐘返工,特別係PP呢邊,午餐嘅選擇唔多,仲要好貴,所以多數出去唞下氣,順便買外賣返嚟,又唔洗同人迫。我班同事一星期起碼幫襯呢間台式便當兩、三次,點解咁食法都唔悶,因為佢每日都會有Today Special 算幾有心思我order左呢個紅燒牛肉牛筋湯燉烏冬$65平時佢嘅紅燒牛肉已經好出色,牛肉炆得夠林,亦好入味。今次呢款加埋牛筋,真係不得了個牛筋嘅感覺係充滿着骨膠原,好好味,我揀左牛肉濃湯配讚岐烏冬,唔使講個湯真係好match啲牛肉,好味到想encore同事就點左阿嬤雞翼湯燉讚岐烏冬$65今日呢款新嘅紅棗豬骨湯,配菜有新鮮淮山同木耳,食得出有紅棗味同薑味,秋冬感覺都幾補加埋佢自家特有阿嬤雞,真係冇得輸!
雖然已經係常客,但真的不忘要讚一讚呢間小店。

我order左呢個紅燒牛肉牛筋湯燉烏冬$65

同事就點左阿嬤雞翼湯燉讚岐烏冬$65

加埋佢自家特有阿嬤雞,真係冇得輸!

2019-12-30
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$65 (Lunch)
  • 阿嬤雞翅湯燉烏冬
  • 牛筋紅燒牛肉濃湯讚岐烏冬