2019-09-28
因為鐘意咖啡,因為鐘意文青 feel,因為鐘意悠閒既氣氛,無論番大陸、喺香港、去日本,我都好鐘意去小店。今次呢間 咖啡空間,絕對係超出左我既期望 😍 無論喺食物質素、價錢上,都令人喜出望外,好值得一而再咁黎幫襯 🙆🏼♀️一個 dinner set $60,開頭以為間 cafe 主打咖啡,食物質素會好 hea 下。但見個廚師好有心機喺度煮野食,到啲食物上碟時,先唔講主菜,個甘荀湯已經好正😋 至於主菜,我地叫左 蕃茄忌廉汁海鮮意粉 同 香草牛油忌廉汁配吉列龍脷柳飯。兩個主菜都整得好食,味道濃郁,個吉列又整得恰到好處,新鮮又唔肥膩,連個飯,都加左半隻半熟蛋,同埋有濃稠適中、鮮滑既香草牛油忌廉汁,好味 😄👍🏻今晚有 live performance,一路食飯一路欣賞表演,好 chill 🥰 下次去開炮台山,一定要再黎呢度,試埋其他 set,同埋個自家烘焙黑咖啡 ☕️🎉