2018-05-20
我相信大家食泰國菜第一時間都會諗起去九龍城,依家有多一個選擇喇今日同屋企人去完老人院探媽咪, 肚仔打鼓,又係搵嘢食嘅時候喇,即刻用咩apps搵下附近有咩好食先,見到呢間嘢都幾多好評,同埋唔少人都讚佢價錢好抵食,所以入去試下,見到小食類咩都想試下,所以,叫咗個小食拼盤唔使諗咁多,見到佢寫住廚師推介係豬手又嗌咗一客試下嘩!好開心呀!見到佢哋原來有獅蚶賣,依家唔係好多鋪頭食得到,最後嗌咗個蝦頭膏炒飯首先講講個拼盤先啦,有豬頸肉,蝦餅,炸皮蛋同埋雞翼,豬頸肉同皮蛋係我嘅最愛,皮蛋炸得啱啱好,蝦餅嘅蝦膠都打得好彈牙,雞翼同埋豬頸肉都好有水準,螄蚶好鮮甜,都係賣五十幾蚊,廚房處理得好乾淨,唔會有泥,大力推介!豬手炆得好淋亦好入味,加埋隻雞蛋,撈飯一流,半隻原來份量都好大,抵食!蝦頭膏炒飯賣相一流,配上三隻大蝦,加埋蕃茄洋蔥等配菜,既香口,又美味一般小店裝潢,員工友善有禮貌,冇好靚嘅裝修,反而多左一份人情味