平時睇戲都會留意到呢間餐廳,成日同👨🏻話要黎試吓,今日適逢放工唔想煮飯嘅日子,一於揀咗呢間餐廳解決我哋嘅晚餐🤭叫左個tasting menu~焦糖北海道帆立貝,呢道前菜好吸引!帆立貝用焦糖煎到個面少少脆,上面配三文魚籽嘅鹹鮮味,同埋超清新嘅青芥末枝豆蓉,味道配襯得非常之搭~薯汁西洋菜濃湯,好多西餐廳晚市套餐可能會配忌廉蘑菇湯又或者係南瓜濃湯,西洋菜濃湯係一個非常清新嘅選擇,帶少少薑味,配上香脆多士同埋煙肉主菜煎封真鯛+醬油虎蝦, 非常惹味,配上野菌松露意大利飯餅,個餅面同底都煎左,脆脆地口感不錯甜品係士多啤梨凍湯同薰衣草奶凍,先飲個士多啤梨汁,之後再食Panna Cotta~士多啤梨汁超甜,如果冇冰會正啲,咁好味嘅士多啤梨汁本應該可以一啖食哂,不過有敏感牙齒嘅我就唔得了😆第一次食薰衣草味嘅奶凍!第一下覺得有啲似食緊香薰,但食食吓有幾好食😋好特別呢間餐廳值得更多人留意!而且店員服務態度非常好。如果我哋冇揸車,都會飲返兩杯🥂