2022-12-09
今日去駱駝漆拎野經過見到呢間小店,試左2份set dinner都好好食💯must encore 西班牙黑毛有骨豬扒揀左配扁意粉,黑毛豬完全無overcook,煎到外面焦焦地入面都仲keep到微粉紅色,肉好淋好juicy另外配左隻醬汁食落有少少紅酒味,同豬扒幾夾,意粉硬度岩岩好有咬口~其他配菜都唔馬虎,蘆筍、椰菜花、蘿蔔仔、蕃薯全部都有調味煎過扒紐西蘭原條檸檬龍脷魚勁大條上枱時我呆左,應該有我2隻手掌🤣呢份揀左配薯條,估唔到係扭扭薯條都幾特別,而且好脆!龍脷肉一樣都係煎到外表金黃色,雖然係連骨但啲肉都好易起出離,配埋檸檬他他醬酸酸地好開胃,魚味更出棉花糖可可朱古力味好濃唔會好似少粉溝水咁,飲得出真係有用牛奶,同埋唔會好甜,透明杯show到漸層仲可以打卡🤣熱情仲夏呢款相對比較fresh,類似熱情果梳打,一樣都係有新鮮熱情果味又唔會好甜,食完濃味主食想清下味蕾可以點呢款~Dinner set跟餐湯,包,沙律
西班牙黑毛有骨豬扒
扒紐西蘭原條檸檬龍脷魚
棉花糖可可
熱情仲夏
Dinner set跟餐湯,包,沙律