2021-03-16 448 views
牛頭角觀塘區coffee shop唔少,但係要飲到一杯質素高嘅咖啡真係唔多,係我嘅角度飲一杯齋啡先試到杯咖啡好唔好味。今次嚟咗一間有啲隱蔽嘅coffee shop,我知道佢有另外兩間分店但係我冇試過。其實佢門面同埋可以坐嘅地方都好細,主要係接待啲附近返工買Takeaway嘅人,如果你想坐嘅話都有位嘅。我去之前先打咗電話去間舖問佢收唔收八達通或者信用卡,因為OpenRice話佢淨係收現金。個男職員好有禮貌咁同我講佢哋八達通信用卡都收,咁我就去咗間鋪買咖啡。我有朋友飲過佢杯Deluxe Dirty,話好好飲。但係個咖啡師哥哥話佢浸咗隻cold brew會有重嘅vanilla & Bailey 味,搞到我好想試。佢仲話聽日會轉味轉橙味。我係一個好鍾意飲齋啡嘅人,所以對咖啡要求好高。佢杯cold brew有微甘但係好creamy,今次飲完有啲想幫襯買咖啡豆。之後哥哥再俾左儲印仔卡,我又多咗佢理由去飲多啲。不過我認為佢個價錢係觀塘來講都幾進取,$68一杯cold brew。我相信一分錢一分貨,我係接受到呢個價錢嘅。希望呢佢返工嘅人都接受到啦!

Cold  Brew

2021-03-16
Cold  Brew