2019-05-10 76 views
今日喺巴倫紐睇鐵甲人,睇完動作片鬼咁肚餓,見到斜對面呢間日本料理好有日本小店嘅風格,就走咗入嚟試下。餐牌上有好幾款清酒,全部我都好想試,可惜今日揸咗車,都係留番下次先。自家製玉子燒,玉子燒非常厚身,蛋味香濃而帶有點點嘅清甜味,口感札實,明顯係用得多蛋嘅緣故,特別鍾意佢嘅面頭被火微微燒過,令整體感覺更加香口。劍魚壽司,劍魚含有比肉類高約10倍嘅不飽和脂肪酸,係健腦嘅重要物質,肉白略帶淡紅色,含有豐富嘅脂肪,肉質柔軟,口感十分肥美,細嚼新鮮嫩滑。火炙鹽燒帶子壽司,帶子被火炙過後顯得極為誘人,肥大肉厚,入口清甜無比,比起出面食到既份外鮮甜,帶子上面嘅一小撮鹽更加起到點晴嘅作用,用鹹味帶番出個鮮甜味,正。鰻魚丼,鰻魚丼塊鰻魚都幾大塊,基本上遮哂成個飯面,鰻魚嘅底下有細碎嘅炒滑蛋,香濃嘅鰻魚汁本身已經十分之美味,連埋片醃漬蘿蔔一齊食,就更上一層樓。呢間小店嘅性價比都唔錯,值得番兜。

呢間小店嘅性價比都唔錯,值得番兜。