2023-10-27
👩🏻🍳 班蘭咖啡 🧑🏻🍳👣值得科勞指數:🏃🏻🏃🏻♂️🏃🏻🏃🏻♀️🏃🏻♂️如果你經過呢間舖頭,你都會比佢吸引望入去。原來佢係全香港唯一一間,係以斑蘭為主題的蛋糕店。老闆娘每日用新鮮斑蘭葉壓汁,然後製作斑蘭蛋糕。一入去枱面已擺左幾個新鮮整好嘅蛋糕,鮮綠色,好醒目,好搶眼。🎂 鮮班蘭核桃戚風蛋糕🍰 鮮班蘭芒果芝士卷🥤斑蘭咖啡一上返架車,忍唔住用手搣左舊嚟食,認真,斑蘭清香撲鼻而來,戚風蛋糕鬆軟香甜,加上核桃增加口感,絕對係特色好味蛋糕👍🏻返到屋企,終於在叉用😂,呢個鮮班蘭芒果芝士卷同樣鬆軟非常,係一股幸福嘅感覺湧埋嚟~有無人同我一樣咁易開心?📍地點:佐敦上海街48號地舖#instafood #foodoftheday #hkiger #hkeat#hkig #foodie #hkfoodpic #hkrestaurant #香港美食 #followme #followmetasting #佐敦美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #佐敦探店 #甜品 #香港好去處 #佐敦推薦食品 #斑蘭#斑蘭蛋糕 #emeraldbakerynca
👣值得科勞指數:🏃🏻🏃🏻♂️🏃🏻🏃🏻♀️🏃🏻♂️
🎂 鮮班蘭核桃戚風蛋糕
🍰 鮮班蘭芒果芝士卷
🥤斑蘭咖啡
📍地點:佐敦上海街48號地舖
#instafood #foodoftheday #hkiger #hkeat#hkig #foodie #hkfoodpic #hkrestaurant #香港美食 #followme #followmetasting #佐敦美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #佐敦探店 #甜品 #香港好去處 #佐敦推薦食品 #斑蘭#斑蘭蛋糕 #emeraldbakeryncafe #emerald
@emeraldbakeryncafe