2024-07-16 88 views
剛剛食完晚餐,總覺得欠了點甚麼,朋友話欠了點甜品😂。所以佢帶左我黎灣仔聰。C,店舖門前,見到好多人排隊,令我有點期待。芒果布甸($32):布甸質地濃滑,芒果香氣撲鼻,加埋花奶,味道清甜可口。麻糬紅豆抹茶雪糕牛角窩夫($44):切開係聽到聲,入口仲係暖的,外層好酥脆,內軟的窩夫配搭上濃郁順滑的抹茶雪糕,以及Q彈的紅豆麻糬,層次豐富,呢個牛角窩夫實在難以挑剔。西瓜椰果仙草凍($36),顏色清新怡人,入口清涼,西瓜的爽甜,配搭上仙草的滑溜,再加上椰果及珍珠的Q彈,清透解膩。芒果豆腐花($44):看似普通,但口感卻出奇的好。濃郁的芒果冰,好似新鮮芒果打蓉咁,配上綿密嫩滑的豆腐花,酸甜適中,真係好正。咖啡雪糕仙草黑糖珍珠($44):濃郁的咖啡雪糕配上Q彈的黑糖珍珠,以及清涼的仙草,呢個配搭很好,既有咖啡的醇厚,又有黑糖的甜糯,再加上仙草的解膩,層次豐富,口感層次分明。雖然要排隊,但覺得非常值得,幾個朋友對聰。C既甜品都非常滿意,而且店員服務態度超級好,客人咁多,他們響分流,上甜品都很熟練,抵讚。
剛剛食完晚餐,總覺得欠了點甚麼,朋友話欠了點甜品😂。

西瓜椰果仙草凍

芒果布甸

芒果豆腐花

麻糬紅豆抹茶雪糕牛角窩夫

咖啡雪糕仙草黑糖珍珠

2024-07-14
$40 (Last Night Supper)
西瓜椰果仙草凍
芒果布甸