點佐3人套餐(HK$433),有3碗招牌牛肉麵、鹵排骨(或鹵雞翅)、小黃瓜、水餃、泡菜(或時蔬)、3杯豆漿(或咖啡或柚子茶);再加一份鹵水拼盤。#招牌牛肉麵(細份HK$111)牛肉麵的湯底秘方超過百年歷史,主打冇味精、一鍋只能熬製6碗~ 味道確實唔錯,成碗湯飲曬! 雖然價錢較貴:大份$222,細份$111(細份一人吃已好夠),但超軟嫩的牛筋肉+有韌勁兼彈性的麵,值得試! 缺點就係上麵佐等20分鐘,我估真係工序複雜⋯#水餃絕對係驚喜,好好味!!白菜肉餡,有少少汁,最特別係層餃皮,似厚少少嘅透身雲吞皮,好鍾意!#鹵排骨都ok,入味兼口感軟淋。小黃瓜應該係自製嘅,甜甜哋又爽脆~好味又開胃!#牛展鹵水拼盤(細份HK$88)。牛展係比較乾身嘅作法,咬落即“碎”(褒義),同招牌麵D牛筋肉風格完全唔同!個人本身唔係太鍾意牛展,不過都覺得味道唔錯,屋企人就話好好吃!btw順便講下之前吃過嘅滷豬腳(HK$38)同滷肉飯。滷豬腳好淋入口即化,好味!滷肉飯係另人驚喜又驚艷!! 賣相其實都好普通:肉燥配D小黃瓜再加粒蛋,但味道同其他舖頭完全唔同。細節其實醒唔起⋯不過就記得吃完就同自己話:下次來一定仲要吃滷肉飯

#招牌牛肉麵(細份HK$111)

#鹵排骨都ok,入味兼口感軟淋。

小黃瓜應該係自製嘅,甜甜哋又爽脆~好味又開胃!

#牛展鹵水拼盤(細份HK$88)。

btw順便講下之前吃過嘅滷豬腳(HK$38)同滷肉飯。

滷豬腳好淋入口即化,好味!

滷肉飯係另人驚喜又驚艷!! 賣相其實都好普通:肉燥配D小黃瓜再加粒蛋,但味道同其他舖頭完全唔同。細節其實醒唔起⋯不過就記得吃完就同自己話:下次來一定仲要吃滷肉飯!
招牌牛肉麵
水餃
滷排骨
滷水拼盤
$150 (Dinner)
招牌牛肉麵
水餃