2020-07-25 217 views
📌 治癒菓子~鰂魚涌已經想食呢間嘅泡芙好耐😋望落大大粒 啲忌廉湧晒出嚟好震撼😱鰂魚涌對我嚟講都幾遠🤣而且要留意住出爐時間 未必夾到時間😫前排終於的起心肝買嚟試下🥰每日嘅口味都會有唔同 大家記得留意佢哋嘅IG @healing_bakery 每人限買四件 有四至五款口味可以揀當日嘅口味有髒髒朱古力麻糬、小山園抹茶紅豆麻糬、蜂蜜柚子麻糬同日本九鬼芝麻忌廉芝士今次淨係揀咗兩款口味試下😜通常有兩輪出爐時間 分別係13:15同17:15現貨出爐 售完即止!泡芙係用低糖低油嘅配方製成 相對比較健康😛可存放雪櫃一至兩天 室溫則是三小時最好嘅當然係即刻食🤤1️⃣ 蜂蜜柚子麻糬 $𝟮𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)一出爐就排哂隊 買完梗係即刻食🤩一舊泡芙真係好大 起碼有一隻手掌咁大🤚🏻忌廉份量好多 好治癒😚柚子味好突出 係比較清新嘅口味反而唔係好食得出蜂蜜嘅味道🍯麻糬口感好正 好煙韌😆不過泡芙冇想像中咁酥脆 係比較偏淋嘅口感2️⃣ 髒髒朱古力麻糬 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗣𝘂𝗳𝗳 $𝟮𝟴 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)叫得呢個就預咗啲朱古力粉會食到成口都係🤣食得都幾論盡😂相比起蜂蜜柚子嘅味
📌 治癒菓子~鰂魚涌

今次淨係揀咗兩款口味試下😜
泡芙係用低糖低油嘅配方製成 相對比較健康😛
可存放雪櫃一至兩天 室溫則是三小時
最好嘅當然係即刻食🤤

1️⃣ 蜂蜜柚子麻糬 $𝟮𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)
一出爐就排哂隊 買完梗係即刻食🤩

朱古力忌廉嘅味道好濃 甜到剛剛好
但確實唔會覺得好膩
麻糬依然係好煙韌 好有咬口
如果泡芙可以更加酥脆就好🤣

💡整體嚟講 如果想食到自己鍾意嘅口味就記得留意店家嘅IG啦!
大大嚿泡芙咁食真係幾治癒☺️

環境服務🥂: 7/10
推薦指數👍🏻: 7/10
🍴: 治癒菓子
📍: 鰂魚涌英皇道901號英麗閣地下D1號舖
🔍: 13:00-19:00(Mon-Fri) *SAT-SUN OFF*

☞︎ 同地區餐廳 #hkhungryfoodie鰂魚涌
☞︎ 同類型餐廳 #hkhungryfoodie西式