2021-11-24 48 views
牛霸 🍜軒尼詩道球場隔離嘅巷仔入面,平時應該好少會注意到呢度有間餐廳,今次食完之後應該會成日入黎encore!因為真係抵食又高質!😽今次係lunch過去食,有lunch set可以加嘢飲同小食,真係好抵嗌!另外手機落單有好多選項,方便晒食客唔洗驚講漏要求😋可以選擇湯麵或者乾拌麵,番茄或麻辣湯底,仲可以轉新竹米粉🙌古早味滷肉拌麵(麻辣手打麵)麵好爽口彈牙,啱我嘅口味,配埋麻辣醬同埋滷肉一齊食一流🥰食到最尾feel到條脷有少少麻😂紅燒牛肉麵(蕃茄湯底手打麵)首先講下個番茄湯,非常鮮甜,好易入口,會keep住想飲🙈牛肉份量好足,同埋啲牛筋好有口感😜麵身都係比較煙靭都好啱我口味🤩柚子雞翼(2隻)大大隻雞翼!配埋柚子汁match得好好,食落唔會濟🤗台灣夜市小拼盤:有齊鹽酥雞,台灣腸,花枝丸,炸豆腐😆啱晒選擇困難症嘅我,咩都可以試到~飲品:冬瓜茶 & 珍珠奶茶嘢飲都好抵讚,質素同手搖店有得揮,之前食台灣野通常嘢飲都好一般,但今次冬瓜茶甜度啱啱好,珍珠奶茶啲珍珠好彈牙,直情係加分位💯除咗野食之後,呢間最近都裝修完,有好多好有質感嘅decorations,食好西之餘又可以打卡影靚相📸真係好值得幫襯啊!
牛霸 🍜

古早味滷肉拌麵(麻辣手打麵)

紅燒牛肉麵(蕃茄湯底手打麵)

柚子雞翼(2隻)
大大隻雞翼!配埋柚子汁match得好好,食落唔會濟🤗

台灣夜市小拼盤:

飲品:冬瓜茶 & 珍珠奶茶

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。
古早味滷肉拌麵(麻辣手打麵):$53
紅燒牛肉麵(蕃茄湯底手打麵):$68
柚子雞翼(2隻):$15(跟餐)
冬瓜茶:$6 (跟餐)
珍珠奶茶:$6 (跟餐)
台灣夜市小拼盤:$48
餐廳:牛霸